English
Χάρτης Ιστότοπου
Συχνές Ερωτήσεις
WWW.PASIPKA.GR
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
 
 
Καλωσόρισμα του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας.
Ποιοί Είμαστε
Περιοδικό ΙΣΟΤΙΜΙΑ
Τα τμήματά μας
Συνέδρια
Αθλητισμός
Ειδήσεις
Προσβασιμότητα
Νομοθεσία
Πρότυποι Κανόνες OHE
Δικαιώματα
Τακτικά Μέλη
Αρωγά Μέλη
Εγχειρίδια χρήσης εξοπλισμού
Επικοινωνία
Χρήστης: [Είσοδος]
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πανελλαδικός Σύνδεσμος
Παραπληγικών & Κινητικά
Αναπήρων
Εγγραφείτε στο
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Το παρόν έργο χρηματοδοτείται από
το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία
της Πληροφορίας του Γ'ΚΠΣ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΑ - ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΠοιοί Είμαστε
 
Ποιοί Είμαστε
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αγαπητοί Φίλοι,

Ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων, σας καλωσορίζει στις σελίδες του.

Στις αρχές του 1992, μια μεγάλη ομάδα ατόμων, με κινητικά προβλήματα, με μεγάλη πείρα και προσφορά στον αναπηρικό χώρο, οραματίστηκαν και ίδρυσαν έναν νέο σύγχρονο κοινωνικό φορέα, με την επωνυμία Πανελλαδικός Σύνδεσμος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων.

Ενός φορέα, που μέσα από την οργάνωση των Παραπληγικών και Κινητικά Ανάπηρων σε ενιαίο νομικό πρόσωπο και εκφραστή της συλλογικής τους βούλησης, να μελετά, να σχεδιάζει, να εισηγείται και να προβάλλει σε κάθε αρμόδιο φορέα και στο κοινωνικό σύνολο, το δικαίωμα της Ισονομίας, της ισοτιμίας και των ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην Υγεία, την Παιδεία, την Εργασία, την Πολιτιστική Καλλιέργεια, τον Αθλητισμό, την Ψυχαγωγία και γενικότερα στα Κοινωνικοοικονομικά δρώμενα της ζωής.

Ενός φορέα που να δίνει διέξοδο και ευκαιρίες στις δημιουργικές δυνατότητες - ικανότητες των ατόμων με κινητικά προβλήματα και να μεριμνά για την ψυχική και πνευματική τους ανάταση και την εν γένει ποιότητα ζωής τους.

Με αυτό το όραμα ιδρύθηκε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων με καταστατικούς σκοπούς, Κοινωνικούς, Συνδικαλιστικούς, Πολιτιστικούς, Αθλητικούς και είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Για την επίτευξη των στόχων του, και πέραν των Κοινωνικό - Συνδικαλιστικών υποχρεώσεων προς τα μέλη του, λειτουργεί 18 κύρια τμήματα, που συνοπτικά περιλαμβάνονται στις εξής ενότητες:

 
 

ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ
Επιστημονικές Μελέτες, Εισηγήσεις στις αρμόδιες αρχές για την επίλυση προβλημάτων: Οικονομικών - Κοινωνικών - Ποιότητα ζωής των Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα. Όπως: Προσπέλαση στο δομημένο και Ελεύθερο Περιβάλλον, τροχαία ατυχήματα, Κέντρα Μονάδες Αποκατάστασης, Αυτόνομη Διαβίωση, Επιδοματική Πολιτική, Εργασία, κ. τλ.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
1. Ομιλίες κοινωνικού, ιατρικού, ιστορικού, και θρησκευτικού περιεχομένου.
2. Παρουσίαση νέων τεχνολογιών για αυτοεξυπηρέτηση, εργασία, σπορ κ. τ .λ. με βιντεοταινίες ή έντυπα.
3. Ξένες γλώσσες.
4. Βιβλιοθήκη

ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΕΧΝΗΣ
(Ομάδα χορού με αναπηρικά αμαξίδια, θεατρική ομάδα, ομάδα χορωδίας, ομάδα ζωγραφικής - αγιογραφίας, Χειροτεχνία - Εκθέσεις ζωγραφικής, λογοτεχνικά βιβλία).

Τα καλλιτεχνικά τμήματα του Πανελλαδικού Συνδέσμου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων, με συνεχής παρουσίες (Εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.τ.λ.) αναδεικνύουν τις δυνατότητες και ικανότητες των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Ιδιαίτερα οι θεατρικές παραστάσεις της θεατρικής Ομάδας έχουν αφήσει άριστες εντυπώσεις παρουσιάζοντας σειρά παραστάσεων από το 1992, όπως: «Τι είδε ο Ιάσονας στην Αθήνα», «Ωχ! Ελλάδα μου Γλυκιά», «Μήδεια» του Μπόστ, την μεγάλη του δημιουργία για το έτος 2000-2001 «ΙΠΠΗΣ» του Αριστοφάνη για το έτος 2002-2003, την κωμωδία του Μολιέρου «Ζώρζ Ντ’ Αντέν» και τέλος για το έτος 2003 – 2004 τη σάτιρα του Γεωργίου Σουρή «Η ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΙΣ».

ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
(Ομάδες: Στίβου, Κολύμβησης, Σκοποβολής, Τοξοβολίας, Αγωνιστικού Χορού με αναπηρικά αμαξίδια, Σκάκι) με δεκάδες διακρίσεις - μετάλλια Πανελλήνια - Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις - συνεστιάσεις κτλ, εκδρομές - επισκέψεις αρχαιολογικών χώρων, θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, εντευκτήριο.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
Στη θάλασσα και στο Βουνό (κάθε χρόνο 150 κατασκηνωτές).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ
Θεατρικές παραστάσεις στον Ελλαδικό και Ευρωπαϊκό χώρο και ομιλίες σε συνέδρια, συνεστιάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, κτλ).

ΕΚΔΟΣΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ
Εκδίδει το Διμηνιαίο περιοδικό «ΙΣΟΤΙΜΙΑ», με αρθρογραφία γενικού περιεχομένου, για ενημέρωση των μελών, των κοινωνικών φορέων και των αρμοδίων πολιτειακών παραγόντων.

Στις στήλες της φιλοξενούνται θέματα Κοινωνικά; Ιατρικά, Ιστορικά, Πολιτιστικά, Αθλητικά κτλ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ
Οργανωτής του θεσμού των Ετήσιων Πανελλαδικών Ιατροκοινωνικών Διήμερων Συνεδρίων από το 1997, με την επιστημονική συνεργασία επιστημονικών εταιριών και εξειδικευμένων επιστημόνων.

Συγκεκριμένα:

(το 1ο με θέμα: «Κινητική Αναπηρία μπροστά στο 2000»,
το 2ο με θέμα: «Κινητική Αναπηρία - Φυσική και Κοινωνική Αποκατάσταση. Προβληματισμοί - Προοπτικές»,
το 3ο με θέμα: «Αθλητισμός στην Κινητική Αναπηρία», και
το 4ο με θέμα: «Προσβασιμότητα, Προϋπόθεση στη δια βίου εξασφάλιση αναβαθμισμένη ς ποιότητας ζωής του πολίτη»)
το 5ο  (Οκτώβριος 2001)με θέμα: «Χρόνιος Πόνος και Κινητική Αναπηρία».
το 6ο (Νοέμβριος 2002) με θέμα: «Τροχαία Ατυχήματα – Σύγχρονη Ελληνική Τραγωδία»
το 7ο (Νοέμβριος 2003) με θέμα: «Κινητική Αναπηρία και Παιδί».
Το 1ο Συνέδριο Αποκατάστασης με θέμα: «Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΝΩΤΙΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ», συνδιοργάνωση με τον ΠΑΣΠΑ και την Ε.Ε.Φ.Ι.Α.Π.
Το 2ο Συνέδριο Αποκατάστασης με θέμα: «ΒΛΑΒΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΝΕΥΡΩΝΑ. ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ – POST POLIO SYNDROME», συνδιοργάνωση με τον ΠΑΣΠΑ και την Ε.Ε.Φ.Ι.Α.Π.

 
 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ
Οι πολλαπλές δραστηριότητές του, έχουν αναγνωρισθεί από τον αναπηρικό χώρο, από τους κρατικούς φορείς όλων των βαθμίδων, το πνευματικό και σκεπτόμενο κόσμο και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Έχει τιμηθεί: Με Αργυρό Μετάλλιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο κεφάλαιο «Οικονομικό & Κοινωνικό Ενσωμάτωση μετάβαση από κλειστή σε ανοικτή απασχόληση». Επίσης από τον Δήμο Αθηναίων με το Μετάλλιο της πόλεως των Αθηνών, με το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης του Μοσχάτου, με το βραβείο Ακρόπολις 1997 από τους Λάιονς Ελλάς - Κύπρος.
Επίσης Τιμητικές Πλακέτες του έχουν απονείμει: Η Νομαρχία Ξάνθης, οι Δήμοι: Περιστερίου, Ν. Ηρακλείου, Ηλιούπολης, Κερατσινίου, Αργυρούπολης και άλλοι κοινωνικοί και πνευματικοί φορείς, όπως το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, Πνευματική Εστία Μοσχάτου, για το συνολικό του ΕΡΓΟ.
Ιδιαίτερες διακρίσεις έχει αποσπάσει και κατακτήσει το αθλητικό του τμήμα, σε Ελληνικές, Πανευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις, σε όλα τα αθλήματα, (έχει Ολυμπιονίκες, Παγκοσμιονίκες, Μεσογειονίκες, Πανελληνιονίκες).
Το Αθλητικό του Τμήμα σήμερα λειτουργεί με αυτόνομη Διοίκηση με την Επωνυμία Α.Σ. «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», σύμφωνα με το Ν.2725/99.
Το αθλητικό του τμήμα καλλιεργεί και το άθλημα του «αγωνιστικού χορού με αναπηρικά αμαξίδια». Το τμήμα αυτό, λόγω των επιδόσεων του, εκπροσωπεί την χώρα μας - ως Εθνική Ομάδα - σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.

Έχει πλήθος διακρίσεων με κορυφαία την κατάκτηση 3 χρυσών μεταλλίων, ενός χάλκινου, μιας 4ης και μιας 5ης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο χορού που έγινε στο Boxmeer της Ολλανδίας στις 29,30 Μαρτίου του 1997. Λόγω δε της μεγάλης συγκομιδής μεταλλίων κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο της διοργάνωσης και κατέταξε την χώρα μας πρώτη στην Παγκόσμια κατάταξη.
Επίσης πολλαπλές διακρίσεις έχουν αποσπάσει τα πολιτιστικά του τμήματα και έχουν απασχολήσει τον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.
Δικαίως δε, οι αθλητικές και πολιτιστικές του δραστηριότητες θεωρούνται, και είναι, ο «καλύτερος πρεσβευτής» των Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα, γιατί μέσα από ζωντανές εικόνες και πραγματικά γεγονότα, διαμορφώνεται θετική στάση του κοινωνικού συνόλου, εμπεδώνεται το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής στα κοινωνικοοικονομικά δρώμενα της ζωής της κάθε χώρας και αποδεικνύεται ότι « Αναπηρία δεν σημαίνει Ανικανότητα».

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με άλλους φορείς
Ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων είναι μέλος:

1. Της Διεθνούς Ομοσπονδίας IPC/ISOD.
2. Της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.) (Ιδρυτικό Μέλος)
3. Της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Ε.Σ.Α.Ε.Α.)
4. Της Πανελλήνιας Αθλητικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (ΠΑΟΚΑ) ( Ιδρυτικό Μέλος)
5. Της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητικού Χορού(ΕΟΑΧ)
6. Του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της Ελλάδας. (N.D.C.G.)

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τέλος η όλη δράση και κατεύθυνση του Συνδέσμου μας, έχει ένα κύριο Σκοπό:

Να καταργήσουμε τους διαχωριστικούς φραγμούς που θέτει η κοινωνία και να φωνάξουμε πως έχουμε ίδιες ανάγκες, ικανότητες και δικαιώματα όπως κάθε άλλος πολίτης.

Την ταυτότητά μας αποδίδει, το τρίπτυχο μήνυμα του Συνδέσμου μας: 

ΜΑΘΕ τις δυνατότητές σου
ΔΕΙΞΕ τις ικανότητές σου
ΑΞΙΩΣΕ την ισότιμη συμμετοχή σου

«Ως χαρίειν Άνθρωπος ει Άνθρωπος είη»
Μένανδρος

 
Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία, σχετική με θέματα αναπηρίας.
Διεύθυνση:
Δημητσάνης 3 - 5, 18346 Μοσχάτο
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210-4832564 Fax: 210-4833555
E-mail: info@pasipka.gr
« Σεπτέμβριος 2017 »
ΚΔΤΤΠΠΣ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ 
FORUM 
ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ 
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 
ONLINE GAMES 
RSS
 Copyright © 2008 PASIPKA - Designed & Developed by GLOBO Technologies S.A.