English
Χάρτης Ιστότοπου
Συχνές Ερωτήσεις
WWW.PASIPKA.GR
 
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
 
 
Καλωσόρισμα του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας.
Ποιοί Είμαστε
Περιοδικό ΙΣΟΤΙΜΙΑ
Τα τμήματά μας
Συνέδρια
Αθλητισμός
Ειδήσεις
Προσβασιμότητα
Νομοθεσία
Πρότυποι Κανόνες OHE
Δικαιώματα
Τακτικά Μέλη
Αρωγά Μέλη
Εγχειρίδια χρήσης εξοπλισμού
Επικοινωνία
Χρήστης: [Είσοδος]
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πανελλαδικός Σύνδεσμος
Παραπληγικών & Κινητικά
Αναπήρων
Εγγραφείτε στο
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Το παρόν έργο χρηματοδοτείται από
το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία
της Πληροφορίας του Γ'ΚΠΣ
 
ΕΠΙΚΑΙΡΑ - ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΤα τμήματά μαςΘεατρικό Τμήμα
 
Θεατρικό Τμήμα

Λίγα λόγια για τη Θεατρική Ομάδα του Συνδέσμου μας.

 

Η θεατρική μας ομάδα ήταν το πρώτο «παιδί» του Συνδέσμου μας. Γεννήθηκε… λίγους μήνες μετά την ίδρυσή του, δηλαδή το β’ εξάμηνο του 1992.
Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν «πρόωρο», γιατί είχε κυοφορηθεί από πριν μέσα στη σκέψη των ιδρυτικών μας μελών, (κάπως, σαν την Αθηνά, στο κεφάλι του Δία), μαζί με την αναγκαιότητα ίδρυσης ενός φορέα που να προσφέρει πέρα των άλλων γνωστών κοινωνικών δραστηριοτήτων την πνευματική και ψυχική ανέλιξη στα μέλη του.
Γεννήθηκε λοιπόν, η θεατρική μας ομάδα, ανταποκρινόμενη κατ’ αρχήν στην επιτακτική αναγκαιότητα, για να δώσει διέξοδο, στις καλλιτεχνικές ανησυχίες και δυνατότητες των μελών μας. Συγχρόνως όμως μέσα από τις παραστάσεις μας, που είναι γεμάτες από εικόνες και πράξεις, αναδεικνύεται ότι: «Αναπηρία δεν σημαίνει ανικανότητα».
Έτσι έγινε ο καλύτερος πρεσβευτής των Ατόμων με Αναπηρία και ειδικότερα των κινητικά αναπήρων, στο κοινωνικό σύνολο και σημαιοφόρος στον αγώνα ανατροπής του μύθου του «μη παραγωγικού ατόμου» αποδεικνύοντας μέσα από τη Θεατρική Τέχνη το μέγεθος των ικανοτήτων τους.
Γιατί, άτομα που υπηρετούν το λόγο, την κίνηση, τη μουσική, είναι σίγουρα άτομα με… δημιουργικές ικανότητες…
Η θεατρική μας ομάδα, ξεκίνησε το 1992, «μπουσουλώντας». Αρχικά με σκετσάκια και σπονδυλωτές παραστάσεις, με επάλληλες παρουσιάσεις, του θεατρικού λόγου, της χορωδίας και του χορού με αναπηρικά αμαξίδια. Μετά από δύο χρόνια, πάτησε γερά στα πόδια της και αξιώθηκε να ανεβάσει ωραίες θεατρικές παραστάσεις με ένα ιδιαίτερο στυλ, μεταξύ επιθεώρησης και μιούζικαλ, που παίχθηκαν σε όλη την Ελλάδα.

 
  Το 1994-1995: «Μια τρελή – τρελή βραδιά».
  Το 1995-1996: «Ωχ Ελλάδα μου γλυκιά», κ.α.
  Το 1996 – 1997 ανεβάσαμε με μεγάλη επιτυχία το έργο: «Τι είδε ο Ιάσονας στην Αθήνα».
  Το 1998 – 1999, ανεβάσαμε τη «Μήδεια» του Μπόστ, που ευτύχισε να παιχθεί σε μεγάλες θεατρικές σκηνές όπως το θέατρο «Λυκαβητού», «Βεάκειο» και σε πολλές πρωτεύουσες της περιφέρειας.
  Το 2000 – 2001 τολμήσαμε να ανεβάσουμε Αριστοφάνη με το έργο «ΙΠΠΗΣ», που παίχθηκε με επιτυχία, στις μεγαλύτερες θεατρικές σκηνές της χώρας μας ακόμη και στην Εθνική Λυρική Σκηνή.
  Το 2002 – 2003, η θεατρική μας ομάδα δοκίμασε την τέχνη της και την… τύχη της και στην ξένη δραματουργία, με το έργο του Μολιέρου «ΖΩΡΖ ΝΤ’ ΑΝΤΕΝ», που είχαμε την τιμή να τεθεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακών Αγώνων, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού.
  To 2003 – 2004, ανεβάσαμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, με το έργο του Γεωργίου Σουρή, «Η ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΙΣ». Ένα έργο που θεωρήθηκε σταθμός για την ελληνική δραματουργία και το πληρέστερο έργο του μεγάλου Έλληνα σατιρικού συγγραφέα μας. Eίχαμε την τιμή να τεθεί και αυτό το έργο μας, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακών Αγώνων, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού.
  Για το έτος 2004 - 2005 παρουσιάσαμε το έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου "Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ"Eίχαμε την τιμή να τεθεί και αυτό το έργο μας, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ολυμπιακών Αγώνων.
  Για το έτος 2005 - 2006, παρουσιάσαμε τρία μονόπρακτα του Άντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ: "Η ΑΡΚΟΥΔΑ", "ΑΙΤΗΣΗ ΣΕ ΓΑΜΟ", "ΕΠΕΤΕΙΟΣ" με το γενικότερο τίτλο: "ΟΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ... ΓΑΜΟΥ"
Το οποίο έχει τεθεί υπό την ΑΙΓΙΔΑ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ  
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
.

 

Για το έτος 2007 - 2008, παρουσιάσαμε τη σάτυρα του Μανόλη Κορρέ «Ο ΜΙΔΑΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΙΑ ΓΑΪΔΑΡΟΥ»

Για το έτος 2008 - 2009, παρουσιάσαμε την κωμωδία του Μολλιέρου "Ο ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ" σε διασκευή της κας Αγγέλας Καζακίδου με τίτλο: "ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ... ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ"
Η φετινή δημιουργία της Θεατρικής μας ομάδας, είναι ένα απο τα έργα του Αλέξανδρου Ραγκαβή, με τίτλο: "ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ" σε ελεύθερη διασκευή και σκηνοθεσία της κας Αγγέλας Καζακίδου.  

   

Πάντως, εμείς πιστεύουμε ότι: ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

« Σεπτέμβριος 2017 »
ΚΔΤΤΠΠΣ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ 
FORUM 
ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ 
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 
ONLINE GAMES 
RSS
 Copyright © 2008 PASIPKA - Designed & Developed by GLOBO Technologies S.A.